Ik stop nu
Toerisme

Wereldwijde reisverzekering vergelijken: uitsluitingen (Libië en Maleisië)

Bereid je je voor op een langverwachte overzeese reis buiten Europa? Dan bent u waarschijnlijk druk bezig met het bestuderen van reisgidsen, het downloaden van taalapps en u af te vragen of u wel de juiste maat koffer hebt. Maar er is nog één belangrijk ding dat u aan uw lijstje moet toevoegen: een wereldwijde reisverzekering vergelijken.

Uitsluitingen van wereldwijde reisverzekeringen

Hier zijn een paar dingen waarvoor een wereldwijde reisverzekering je niet zal dekken:

 

  • Je niet laten vaccineren: Als je niet over de juiste vaccins beschikt voor reizen naar je bestemming, kunnen claims die je indient worden afgewezen. 

  • Medische aandoeningen niet aangeven: U moet uw verzekeraar op de hoogte brengen als u reeds bestaande medische aandoeningen hebt, anders is de medische behandeling die u nodig hebt misschien niet gedekt

  • Deelnemen aan illegale of kwaadwillige activiteiten: U zult waarschijnlijk niet gedekt zijn als u een claim moet indienen als gevolg van iets dat tegen de lokale wetten ingaat of als u deelneemt aan protesten of iets dergelijks

  • Te veel drinken: Een of twee drankjes is prima, maar als uw beoordelingsvermogen of lichamelijke vermogens worden aangetast, zullen claims die u indient, worden afgewezen.

 

Reisverzekering medische kosten Libië

De gezondheidszorg in Libië is van een veel lager niveau dan in Nederland, en in afgelegen gebieden kan het moeilijk zijn om überhaupt gezondheidszorg te vinden.

Het kan soms het geval zijn dat de ziekenhuizen / klinieken een tekort aan geschoold personeel en medische benodigdheden hebben, met name voor sommige chronische medische aandoeningen zoals diabetes. Dus, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle voorgeschreven middelen neemt die u nodig zou kunnen hebben terwijl u in het buitenland bent en om een adequate medische reisverzekering Libië inclusief repatriëring af te sluiten, zodat u gerust kunt zijn dat u gedekt bent.

Het is ook belangrijk dat u ten minste 4 tot 6 weken voor uw reis contact opneemt met uw huisarts om na te gaan of u vaccinaties of andere preventieve middelen nodig hebt. 

 

Hoe werkt een reisverzekering in Maleisië?

Een reisverzekering Maleisië werkt op dezelfde manier als de meeste andere verzekeringen. Nadat u hebt gekozen welke reisverzekering voor u het meest geschikt is, zal de verzekeraar bepaalde risicofactoren beoordelen om de premie te bepalen die u betaalt. Deze premie wordt periodiek betaald, meestal maandelijks. Hoe groter het risico, hoe duurder de premie zal zijn. 

Zo zal een reiziger die naar Parijs gaat voor een luxe shoppingtrip waarschijnlijk meer uitgeven aan accommodatie, vluchten en goederen (en dus meer risico lopen op verlies) dan een reiziger die naar Bali gaat voor een yogaretraite. Vandaar dat de reiziger die naar Parijs gaat waarschijnlijk een hogere premie zal krijgen dan de reiziger die naar Bali gaat.

Reisverzekeringen werken op basis van claims en vergoedingen. Nadat u een reisongeluk hebt meegemaakt waarvoor u een claim wilt indienen, zal de verzekeraar eerst het voorgelegde bewijs bekijken om het incident te verifiëren. Zodra uw claim is goedgekeurd, krijgt u de financiële vergoeding van de verzekeraar volgens de dekking waarvoor u hebt betaald. Dit is ook de reden waarom het hebben van gedocumenteerd bewijs zo belangrijk is.

 

https://www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl/