Ik stop nu
Image default
Aanbiedingen

Ruwvoer voor paarden in de wei

Ruwvoer is een cruciaal onderdeel van het dieet van elk paard. Of je paard nu in de wei staat of op stal, ruwvoer speelt een essentiële rol in het gezond en gelukkig houden van je paard. Maar waarom is ruwvoer zo belangrijk? Laten we eens kijken naar wat het is en hoe het paarden ten goede komt. Lees snel verder en ontdek meer informatie over het ruwvoer voor jouw paarden. 

Wat is ruwvoer precies? 

Ruwvoer kan uit verschillende bronnen komen, afhankelijk van wat je tot je beschikking hebt. Grashooi en peulvruchten zoals luzerne zijn beide gangbare voorbeelden van ruwvoerbronnen. In het algemeen zijn ruwvoeders vezelrijke planten die paarden voorzien van noodzakelijke energie, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.

De voordelen 

Door paarden in de wei ruwvoer te geven, krijgen ze alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Vezelrijke diëten helpen hun spijsvertering soepel te laten verlopen, omdat vezels er langer over doen om afgebroken te worden dan andere voedingsmiddelen. Dit zorgt ervoor dat ze meer halen uit het voedsel dat ze eten, terwijl het ook de algehele gezondheid van de darmen bevordert. Bovendien kan het voeren van je paard met een vorm van ruwvoer hun risico op het ontwikkelen van maagzweren verminderen, omdat het helpt bij het bufferen van maagzuur en het handhaven van een gezonde pH-balans in hun spijsverteringskanaal. 

Ruwvoer is ook nuttig omdat het paarden bezig houdt als ze in de wei staan. Door ze de hele dag door iets te geven om op te kauwen, kun je verveling tegengaan die kan leiden tot wangedrag of andere problemen zoals hoefbevangenheid. Toegang tot vers grashooi of andere voedergewassen kan ook een natuurlijk graasgedrag stimuleren, dat om verschillende redenen goed is: inclusief hun gebit! 

Je paard voorzien van een vorm van ruwvoer is essentieel om hem gezond en gelukkig te houden in de wei. Van het helpen onderhouden van een evenwichtige spijsvertering tot het stimuleren van natuurlijk graasgedrag, er zijn veel voordelen verbonden aan het dagelijks voeren van je paard met een vorm van ruwvoer. Dus als je op zoek bent naar manieren om de gezondheid en het welzijn van je paard te verbeteren zonder de bank te breken, overweeg dan om een vorm van ruwvoer aan hun dagelijkse dieet toe te voegen. Op zoek naar meer informatie over ruwvoer voor jouw paard? Dumea Agro Milieu voorziet jou graag van het nodige advies.

https://shop.dumea-agro.nl