Ik stop nu
Image default
Aanbiedingen

Oprijplaten: waarom je deze moet hebben en hoe je er een kiest!

Als je een auto of aanhanger hebt, dan is de kans groot dat je wel eens met oprijplaten te maken krijgt. Misschien gebruik je ze regelmatig of juist alleen af en toe. Hoe dan ook is het fijn om te weten wat de voordelen zijn van oprijplaten en hoe je de juiste keuze maakt. In dit blog lees je alles over oprijplaten!

 

Wat zijn oprijplaten?

Oprijplaten zijn dunne metalen platen die je onder de wielen van je auto of aanhanger plaatst. Ze worden voornamelijk gebruikt als er sprake is van een oneffen ondergrond, zoals bijvoorbeeld gras of zand. Door de oprijplaten wordt voorkomen dat de wielen wegzakken en dat je vast komt te zitten. Bovendien beschermen ze de wielen tegen beschadigingen. Je kunt ze gemakkelijk vervoeren en ze zijn ook nog eens relatief goedkoop. Kortom: oprijplaten zijn handig om in huis te hebben!

 

Voordelen van oprijplaten

De voornaamste reden waarom mensen gebruik maken van oprijplaten, is omdat ze willen voorkomen dat de wielen wegzakken en dat ze vast komt te zitten. Dit is met name handig als je vaak in de buurt van water rijdt, zoals bijvoorbeeld bij strand parkeerplaatsen. Oprijplaten helpen ook om beschadigingen aan de wielen te voorkomen. Door ze onder de wielen te plaatsen, wordt voorkomen dat er stenen of takken in de band springen en beschadigen. Ook kan het voorkomen dat er iets scherps onder het wiel klem komt te zitten, waardoor de band lek gaat. Kortom: met oprijplaten help je jezelf, jouw auto en banden om problemen te voorkomen.

 

Hoe kies ik de juiste oprijplaten?

Er bestaan verschillende soorten oprijplaten, dus het is belangrijk om na te denken over wat voor jouw situatie het meest geschikte is. De meeste oprijplaten zijn gemaakt van aluminium of staal. Als je vaak met zware aanhangsels rijdt of als je veel last hebt van oneffen ondergrond, dan raden we aan om voor een extra sterk en stevig materiaal te gaan. Denk ook na over hoeveel oprijplaten je nodig denkt te hebben; sommige sets bestaan uit twee platten terwijl andere uit vier bestaan. Het hang dus ook af van wat voor soort auto of aanhanger je hebt en met wat voor soort ondergrond je te maken hebt. Tot slot zijn er ook verschillende profielen en breedtes waaruit je kunt kiezen. 

 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/