Ik stop nu
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de perfecte vloerlamp voor in jouw huis?

Als het om interieurontwerp gaat, is verlichting een van de belangrijkste elementen. Vloerlampen geven niet alleen extra licht, maar voegen wat toe aan de ruimte op het gebied van sfeer en decoratie. Maar omdat er zoveel beschikbare opties zijn, hoe kies je dan de perfecte vloerlamp? Ontdek hoe jij de perfecte vloerlamp kan vinden voor in jouw huis!

Wat voor soort verlichting is nodig?

Voordat je gaat winkelen voor een vloerlamp, is het belangrijk om te weten welke mate van verlichting er nodig is en wat voor soort verlichting jouw voorkeur heeft. Zoek je iets om een donkere hoek van het huis op te fleuren of toch iets meer decoratiefs? Heb je een leeslamp nodig of alleen omgevingslicht? Door deze vragen te beantwoorden kun je je zoektocht sturen en de keuzes beperken.

Denk na over stijl

Als je een vloerlamp kiest, bedenk dan hoe en of deze past bij de interieurstijl van jouw huis. Heb je moderne meubels en inrichting, kies dan voor een strakke metalen lamp met strakke lijnen, zoals de industriële vloerlampen. Ga je voor een klassieke look? Ontdek dan het aanbod aan wat meer traditionele lampen, met bijvoorbeeld houtwerk. Je kunt vloerlampen ook gebruiken om in elke kamer een statement te maken, zoals een groot, decoratief model dat zowel als kunst als verlichting dient!

Denk aan functionaliteit

Denk tot slot aan de functionaliteit bij het kiezen van je nieuwe vloerlamp. Als de ruimte in jouw huis beperkt is, kies dan voor een kleiner en smaller model in plaats van dat een grote lamp een groot deel van de ruimte ‘opslokt’. Kies voor een lamp waarvan de kap verstelbaar is, zodat je het licht precies daar kunt richten waar het het meest nodig is – zoals boven de bank of de eettafel. 

Weet jij inmiddels dat je een vloerlamp aan jouw inrichting wilt toevoegen maar je weet nog niet precies welke? Neem dan een kijkje op Sfeer.nl

https://www.sfeer.nl/