Ik stop nu
Dienstverlening

Moderne oplossingen voor waterzuivering

Duurzaam omgaan met ons drinkwater, het is een kwestie die blijft spelen. We nemen allemaal het schone water uit onze kranen en douches voor lief, maar waterzuivering is geen eenvoudige klus. Gelukkig zijn er steeds meer slimme systemen, waardoor afvalwater op een effectieve manier gereinigd wordt. Deze moderne technologieën kunnen op grote én kleine schaal worden toegepast, waarbij u duurzaamheid niet uit het oog hoeft te verliezen.

Compacte systemen

Wanneer ruimte schaars is, is het prettig om te weten dat er kleinschalige manieren zijn om uw bouwproject van schoon water te voorzien. Zo is er de slimme VFL techniek, waarbij ieder onderdeel van de waterzuivering zich in één container bevindt. Dat maakt het de ideale compacte oplossing. Deze tanks nemen weinig ruimte in beslag en kunnen vrijwel volledig onder de grond geplaatst worden.

Modulaire waterzuivering

Soms vraagt een situatie om flexibiliteit en snelheid. In dat soort gevallen bieden prefab modulaire waterzuiveringssystemen een uitkomst. Deze systemen bestaan uit verschillende units die aan elkaar gekoppeld worden. Hierdoor kunt u het systeem gemakkelijk opschalen of aanpassen aan een steeds veranderende situatie. Doordat de units prefab zijn, staan ze bovendien in een mum van tijd op hun plek.

Duurzame opties

Moeder natuur weet als geen ander hoe ze water moet zuiveren. Een helofytenfilter is een duurzame en volledig natuurlijke oplossing voor waterzuivering. Deze filters bestaan uit planten die afvalwater op natuurlijke wijze reinigen, waardoor de natuurlijke balans behouden blijft. Vooral voor het reinigen van huishoudwater is deze methode uitermate geschikt, maar een helofytenfilter kan ook ingezet worden als na-filter. Zo wordt voorgezuiverd bedrijfswater nog één keer gereinigd voordat het weer de natuur ingaat.

Een systeem voor ieder project

Of u nu op zoek bent naar waterzuiveringssystemen voor vele huishoudens of juist een lokale oplossing zoekt, er is altijd wel een passende oplossing. Dankzij de constante technologische ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk op het gebied van waterzuivering. Zo kunt u voor kleinschalige oplossingen kiezen, maar heeft u ook de keuze uit snelle zuiveringssystemen en duurzame manieren om afvalwater te reinigen.