Ik stop nu
Image default
Zakelijke dienstverlening

Franchising en animatie video’s

Franchising en animatie video’s

Een franchiseonderneming bestaat uit een koepelorganisatie en een groep daarbij aangesloten franchisers. Dat grote hamburgerbedrijf met de gouden bogen is een goed voorbeeld. De centrale organisatie bepaalt de grote lijnen, maar de individuele restaurants zijn zelfstandig ondernemers.

Richting de consument is de marketing van franchiseondernemingen hetzelfde als andere bedrijven. Toch kan animatie meerwaarde leveren binnen franchiseondernemingen.

Lok ondernemers

Zonder zelfstandig ondernemers is een franchiseorganisatie niks. Animaties kunnen helpen je franchise bekendheid te geven en mensen te interesseren om zich onder jouw paraplu te scharen.

Animaties verduidelijken je businessmodel

Het businessmodel van franchiseondernemingen staat vaak bol van staffels, verdeelsleutels en voorschriften. Dat wordt al snel erg complex. Animatie video’s zijn het perfecte medium om ingewikkelde materie makkelijk toegankelijk te maken.

Informeer franchisenemers

Het aangaan van een franchiseovereenkomst is een verbintenis voor lange tijd. Het is essentieel dat iedereen weet hoe de vlag er bij hangt.. Met animatie video’s kun je ondernemers laagdrempelig informeren over voorschriften, landelijke campagnes, regels, nieuwe producten en nog veel meer.’

Trainingen met animatie

De meeste franchise bedrijven hebben 1 á 2 keer per jaar een landelijke trainingsdag. Keynote speakers en trainers geven de ondernemers dan een snelle update over de laatste ontwikkelingen. Maar zou het niet fijn zijn als je dit veel vaker kunt doen? Met animatie video laten maken kan dat.

Animatie tegen personeelstekorten

De arbeidsmarkt is krap. Als je franchisers niet genoeg personeel vinden, schaadt dat hun omzet en dus de afdracht aan de moeder. Ontwikkel (centraal) een W&S-campagne met animatievideos en help jouw ondernemers meer omzet te genereren.