Ik stop nu
Image default
Verbouwen

Duidelijkheid over perceel grenzen

Ga je verhuizen en ben je van plan om een nieuwe woning te bouwen? Dan is het wel zo fijn om een goed inzicht te hebben in het perceel. Denk aan de ligging van het perceel, maar ook de grenzen waaraan gehouden moet worden. Je wilt voorkomen dat je straks problemen krijgt met omliggende woningen. Ook bij het aanleggen van bijvoorbeeld een tuin zijn deze inzichten belangrijk. Je kunt geen exacte metingen verwachten, maar wel een zo goed mogelijk inzicht in grenzen, perceelnummers en wellicht de eigenaar van een bepaald perceel. Op deze manier vorm je een goede basis voor de rest van het proces.  

Ga voor een starterswoning 

Ga je bijvoorbeeld in de Spaarndammer buurt wonen? Dan is het leuk om te weten dat deze buurt momenteel wordt opgeknapt. Op deze manier zul je in een woning komen te wonen waarbij de boel beter ontwikkeld is en meer van deze tijd. Zo is het een fijne toevoeging dat er een aantal starters beschikbaar wordt gesteld. Als jij net klaar bent met je studie en toe bent aan een serieuze woning, dan is het wel zo fijn als je gewoon in Amsterdam kunt blijven wonen. De Spaarndammer buurt zou dan een goede uitkomst kunnen zijn. Ook hier blijft inzicht in het perceel dat je koopt belangrijk. De buurt is relatief klein en bestaat alleen uit grond. Ben je dol op een rivier of meer? Dan is deze buurt niet geschikt. 

Kies je een huurwoning of koopwoning? 

Je kunt er ook voor kiezen om in de andere richting van Amsterdam te gaan wonen, namelijk de k buurt Amsterdam. Deze buurt ligt in het zuid-oosten en is net zoals Spaarndammer een relatief kleine buurt. Als je in deze buurt wilt gaan wonen, dan bestaat de meerderheid uit huurwoningen. Daarnaast zijn er nog een ruime 40% aan koopwoningen. Bij de koopwoningen kan het zeker interessant zijn om een kadastrale kaart te hebben. Bij zo’n woning kun je nou eenmaal meer aanpassen en verbouwen. Bij deze verbouwing is het verstandig om van tevoren rekening te houden met grenzen en andere percelen. 

https://kadastralekaart.com/buurten/spaarndammerbuurt-noordwest-BU03631305