Ik stop nu
Image default
Woningen

De Inside Scoop op buitenvloeren

Hoewel vrijwel elke tegel zal werken in een warm, droog klimaat, is het een veel grotere uitdaging om de juiste buitentegel te vinden die bestand is tegen vochtig en vriesweer. Er is wat planning voor nodig om uw buitenruimte net zo’n onderdeel van uw huis te maken als uw woonkamer, en het begint allemaal met uw vloeren. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen en ideeën voor het kiezen van de juiste tegel voor uw buitenvloer.

Kracht

Als u een buitenvloer kiest, denk dan na over het soort stoot dat het gaat krijgen. Ruw weer, krabben van huisdieren en spelende kinderen kunnen beschadigde vloeren betekenen als u niet voor een voldoende veerkrachtige optie kiest. Tegels zijn geweldig omdat ze bestand zijn tegen barre winterse weersomstandigheden en speelgoedvrachtwagens die met hoge snelheid worden weggegooid.

Textuur

Kies buitentegels die wat textuur hebben om voorkom dat je terras verandert in een Slip ‘N Slide als het regent. Vermijd tegels met glanzende oppervlakken, zoals uw binnentegels, en kies voor een getextureerde voor een betere grip.

Weersomstandigheden

Terwijl het klimaat van invloed kan zijn op uw keuze om tegels te gebruiken in ieder geval zou het ook een factor moeten zijn bij uw beslissing tussen soorten tegels. Porselein is een uitstekende keuze voor plaatsen die in de winter bevriezen vanwege de zeer lage wateropname. Zandsteen daarentegen is erg poreus, wat betekent dat water in de tegel wordt opgenomen en wanneer dat water bevriest, kan uw tegel barsten. Zandsteentegels werken goed in warme, droge klimaten, dus als u een van de gelukkigen bent die niet te maken heeft met wrede winters, heeft u een breder scala aan tegelopties tot uw beschikking.

Stijl en Kleur

Bedenk hoe uw terras zal opgaan in het huis en het landschap eromheen. Of uw achtertuin eruitziet als een Victoriaanse tuin of een Major League-infield, moet uw keuze voor tegelstijl beïnvloeden. Houd bij het kiezen van de kleur van uw tegel rekening met hoeveel licht uw terras of terras krijgt. Kies voor een schaduwrijker gebied voor een helderdere terrastegel om de ruimte te verlichten, en voor een zonnig gebied, overweeg een donkerdere terrastegel om het licht in evenwicht te brengen.

Soorten tegels

Kleitegels

De beste opties zijn porselein, keramiek en steengroevetegels, waarbij porselein de sterkste en meest aanbevolen optie voor stenen buitenvloeren is . Keramiek is ook een goede optie als je deck niet veel wordt gebruikt. Steengroevetegels, die (leuk weetje) niet meer uit steengroeven worden gewonnen, zijn erg sterk en gemaakt voor buitengebruik. Het nadeel van steengroevetegels is dat ze in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar zijn, zoals rood, bruin, grijs en bruin. Dus als u op zoek bent naar een sterke tegeloptie met meer kleur- en patroonopties, raden we porselein aan. En vergeet niet om een getextureerde porseleinen tegel te kiezen om ongewenste uitglijden te voorkomen.

Dektegels

Vaktegels zijn in elkaar grijpende tegels gemaakt van waterbestendig hout, zoals ceder of redwood, of samengesteld uit composiethout, wat een goedkopere optie is die net zo duurzaam is. Door de in elkaar grijpende randen van deze tegels zijn ze vrij eenvoudig te installeren, wat ook de kosten kan drukken.

Lees ook: hoe kun je een houten vloer leggen

Plastic of rubberen tegels

Zowel plastic als rubber tegels hebben in elkaar grijpende randen die samenkomen om een samenhangend oppervlak te creëren. Deze tegels zijn het beste rond zwembaden en gebieden waar uw kinderen spelen, omdat het een veel zachter oppervlak is. Dit is misschien niet de meest verfijnde optie, maar je zult ons later dankbaar zijn als je kleintje onvermijdelijk valt en zijn hoofd stoot op zachter materiaal.

https://vloerenbaas.nl