Ik stop nu
Image default
Banen en opleidingen

Alles over procesoperator worden en wat het verdient

CARRIÈRES ALS PROCESOPERATOR

Procesoperators houden toezicht op de dagelijkse gang van zaken in een fabriek of industriële faciliteit. Ze zijn bijzonder over het productieproces en ze moeten ervoor zorgen dat de productieprocessen soepel verlopen. Het is jouw taak om regelmatig onderhoud uit te voeren en ervoor te zorgen dat alle apparatuur in de beste staat werkt. Je taken omvatten ook het beheren van werkschema’s, het uitvoeren van audits, het beoordelen van de prestaties van medewerkers en ervoor zorgen dat alle veiligheidsregels en -voorschriften worden nageleefd. Ook zorg je voor het welzijn van alle productiemedewerkers en het onderhoud van de faciliteit. Het behalen van de hoogste standaard van uw productieactiviteiten zou een belangrijk doel voor u als procesoperator moeten zijn.

Goede kennis van veiligheidsprocedures, preventief onderhoud en gegevensinvoer wordt zeer gewaardeerd door personeelsmanagers die op zoek zijn naar procesoperators. Je kunt procesoperator worden met een middelbare schooldiploma en je kunt tot $ 33.852 per jaar verdienen als procesoperator.

Lees hier alles over procesoperator worden

Er komt meer bij kijken als het gaat om procesoperator. Wist je bijvoorbeeld dat ze gemiddeld $ 16,41 per uur verdienen? Dat is $ 34.124 per jaar!

Tussen 2018 en 2028 zal de carrière naar verwachting met -1% groeien en -500 banen opleveren in de VS. 

Wat doet een procesoperator?

Er zijn bepaalde vaardigheden die veel procesoperators hebben om hun verantwoordelijkheden te vervullen. Door cv’s te bekijken, konden we de meest voorkomende vaardigheden voor een persoon in deze functie verfijnen. We ontdekten dat veel cv’s analytische vaardigheden, communicatieve vaardigheden en detailgerichtheid vermeldden.

Hoe word je een procesoperator?

Als je geïnteresseerd bent om procesoperator te worden, is een van de eerste dingen om te overwegen hoeveel opleiding je nodig hebt. We hebben vastgesteld dat 35,8% van de procesoperators een bachelordiploma heeft. Wat het hoger onderwijs betreft, vonden we dat 2,6% van de procesoperators een masterdiploma heeft. Hoewel sommige procesoperators een universitair diploma hebben, is het mogelijk om er een te worden met alleen een middelbare schooldiploma of GED.

Het kiezen van de juiste major is altijd een belangrijke stap bij het onderzoeken hoe je procesoperator kunt worden. Toen we de meest voorkomende majors voor een procesoperator onderzochten, ontdekten we dat ze meestal een bachelordiploma of een associate degree-diploma behalen. Andere diploma’s die we vaak zien op cv’s van procesoperators zijn onder meer middelbare schooldiploma’s of diploma’s.

Je zult merken dat ervaring in andere banen je zal helpen om een ​​procesoperator te worden. Veel banen als procesoperator vereisen zelfs ervaring in een rol als medewerker van de klantenservice. Ondertussen hebben veel procesoperators ook eerdere loopbaanervaring in functies als kassier of machinebediener.

Wat verdient een procesoperator in 2021? Lees het hier.

http://synsel.nl