Wat zijn de kosten van een bedrijfsfilm?

Een goede bedrijfsfilm maken kan jouw bedrijf een aantal grote voordelen opleveren. Zo realiseer je meer omzet en winst of onderscheid je jezelf van concurrenten die nog geen gebruikmaken van beeld in hun communicatieplannen. Voor een effectieve bedrijfsfilm moet een bedrijfsvideo wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Denk hierbij aan professionaliteit, boeiende inhoud die de aandacht vasthoudt en een simpele, duidelijke manier om de boodschap over te brengen.

Gemiddelde kosten van een bedrijfsfilm

De uurtarieven die een bedrijf vraagt voor het maken van een bedrijfsfilm zijn afhankelijk van welk productiebedrijf je inhuurt. Schakel je een gerenommeerd bedrijf in zoals Playforward dan betaal je over het algemeen meer dan wanneer je een jong team met nog niet zo veel ervaring inschakelt. Dit laatste zie je echter vaak terug in de snelheid waarin jouw project wordt afgerond en de kwaliteit die wordt opgeleverd. De kosten per uur liggen tussen de €65 en €150. Welke services in dit uurtarief zitten inbegrepen, varieert ook per bedrijf. Voor een precieze kostenopgave is het raadzaam om offertes aan te vragen bij de bedrijven die je aanspreken. Vergelijken loont en kan je tientallen euro’s uitsparen.

Factoren die de prijs van een bedrijfsfilm bepalen

Om een beeld te krijgen van wat jouw corporate video gaat kosten, moet je rekening houden met een aantal prijsbepalende factoren:

  • Locatie: er zit een verschil in prijs tussen opnames op locatie en opnames op meerdere locaties. Immers, meerdere locaties zorgen voor meer gewerkte uren, meer kilometers en dus meer kosten.
  • Script: lever je een script aan of laat je een creatief script ontwikkelen door het productiebedrijf?
  • Opnames: wat is de inhoud van je bedrijfsfilm? De inhoud van je video bepaalt namelijk de tijd die het kost om je bedrijfsvideo op te nemen. Hoe langer de opnames duren, hoe meer kosten er worden gerekend.
  • Montage: welke factoren, zoals ondertiteling en animaties, moeten in de montage opgenomen worden?

About the Author