Wat houdt Stellar precies in?

Stellar lijkt relatief veel op Ripple, tenminste in de zin van de toepassing van de blockchain technologie. Waar Ripple echter gecentraliseerd is, is Stellar bij uitstek gedecentraliseerd en vooral gericht op consumenten in plaats van banken. De voornaamste toepassing van Stellar is eveneens het zo goedkoop en snel mogelijk maken van internationale betalingen. 

Zo wordt het met Stellar mogelijk om simpel Euro’s naar vrienden of familie waar dan ook ter wereld te versturen. Vervolgens ontvangen deze het bedrag in hun eigen lokale valuta. Stellar maakt hiervoor gebruik van een blockchain om betalingen uiterst veilig en eerlijk te laten verlopen. 

Online Stellar kopen 

Het aanmaken van een account is volledig gratis. Een broker zoals Bitvavo is een tussenpersoon tussen jou en de exchange. Bitvavo maakt het eenvoudig voor de leek om cryptovaluta te kopen en vraagt hier een kleine vergoeding voor. Dit is het verdienmodel van alle brokers die je op het internet kunt vinden. 

De vergoeding die Bitvavo rekent bovenop de huidige marktprijs hangt af van de munt of valuta die je omwisselt. Voor euro en Bitcoin transacties wordt een fee van 1.5% gerekend en voor alle overige cryptocurrencies wordt een fee van 2.5% gerekend.

 https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-stellar

 

About the Author