Ik stop nu
Image default
Aanbiedingen

Videoadvertenties op sociale media: hoe ze werken en hoe ze uw merk helpen promoten

website bouwen Gent

In de afgelopen 2 jaar is videoadvertentie het snelst groeiende segment van digitale marketing geworden. Kennis en correct gebruik van videoadvertentiemogelijkheden is niet alleen belangrijk voor marketeers, maar ook voor degenen die hun eigen bedrijf promoten. Sociale netwerken worden een steeds populairdere bron voor het bekijken van verschillende materialen, waaronder video’s. Volgens Facebook-statistieken zal in 2021 78% van het mobiele verkeer afkomstig zijn van videocontent.

Wat verklaart deze groei

Ten eerste de algehele toename van het videoverbruik op internet – volgens Facebook worden er wereldwijd meer dan 3 miljard videoweergaven per dag. Ten tweede zijn de sites actief bezig met het ontwikkelen van hun portfolio van tools, waarbij voorrang wordt gegeven aan videoformaten. In september 2018 optimaliseerde Facebook bijvoorbeeld de aankoop van video’s op de site en voegde een nieuw type rotatie toe, ThruPlay, waarbij de adverteerder betaalt voor volledige videoweergave of ten minste 15 seconden. In de zomer van 2019 heeft de ThruPlay-aankoop de 10 seconden weergave-optimalisatie volledig vervangen.

Daarnaast introduceerde de site in 2018 verschillende tools en services voor het maken van videoadvertenties:

• Animeren – video van een statische afbeelding;

• Video Cropping Tool – correctie van videoformaat voor tape, verhalen of in-stream;

• Video Creation Kit – video van tekst en afbeeldingen waarin u bestaande sjablonen kunt gebruiken.

Waarom video-inhoud gebruiken? 

Beter geabsorbeerd dan statische advertenties

De gebruiker hoeft de advertentietekst niet te lezen. De gemiddelde persoon onthoudt ongeveer 80% van de informatie uit de video en slechts 20% uit de tekst. Videocontent toont het product in beweging en benadrukt kenmerken in de vorm van unieke en creatieve verhalen. Video’s zijn een geweldige manier om het product aan de gebruiker te vertellen en te laten zien.

Trekt de aandacht van gebruikers

Videoadvertenties vergroten de betrokkenheid. Op Instagram is het gemiddelde aantal reacties voor posts met video bijvoorbeeld 2 keer meer dan voor posts met statisch advertentiemateriaal.

Creëert vertrouwen

Met behulp van de video kunt u zowel het product zelf als de werkingsprincipes en use-cases laten zien, en de voordelen hier en nu laten zien.

Verhoogt de kans om herinnerd te worden

Gebruik creatieve ideeën, maak inhoud relevant en relevant voor uw merk. Pas interessante grafische technieken toe, een aanstekelijke melodie in een video met een reclameslogan. Houd er echter rekening mee dat de video zonder geluid kan worden bekeken, dus plaats geanimeerde tekst met korte zinnen.

Een goed voorbeeld is de advertentie voor een nieuw product op Instagram van Califia Farms, die eenvoudig genoeg is, maar speels en memorabel. Het bedrijf praat op zo’n manier over het nieuwe product dat je de video tot het einde wilt bekijken en het geadverteerde drankje wilt proberen.

Wat een effectieve video zou moeten zijn

Volgens Facebook-onderzoek wordt 47% van de videoadvertenties geëvalueerd in de eerste 3 seconden van de video. Er is veel concurrentie om gebruikersaandacht in de Facebook-nieuwsfeed. Hetzelfde geldt voor advertenties in Stories, ook al ziet de gebruiker uw advertentie op het moment van bekijken alleen op volledig scherm.

Houd de video kort. De ervaring met het plaatsen van berichten leert dat dergelijke video’s een hogere zoeksnelheid hebben. We raden aan om video’s niet langer dan 15 seconden te gebruiken voor promotie – dit is voldoende om de interesse van de gebruiker te wekken en uw verhaal te vertellen.

Praat over uw merk. De videokijktijd en herkenningssnelheid zijn niet van elkaar afhankelijk, dus merkaanwezigheid is noodzakelijk vanaf de eerste seconden van de video.

Zend één enkele advertentieboodschap uit over de hele video – een duidelijke visuele boodschap, nadat je hebt gekeken naar welke de gebruiker een specifieke actie zal ondernemen: producten kopen, naar de site gaan of een leadformulier invullen.

Het gaat erom hoe uw advertentie eruitziet. U moet voor elk formaat de juiste video-oriëntatie gebruiken. Sites raden aan om de voorkeur te geven aan verticale formaten als we het over verhalen hebben, omdat ze het hele scherm beslaan, of vierkant, in het geval van een feed.

Stroken die vrij zijn van de video, worden gevuld met zwart of een andere kleur als u een vierkante of rechthoekige video-oriëntatie toepast. De vierkante video beslaat 78% van het schermoppervlak in de mobiele versie. Met deze informatie moet rekening worden gehouden, want tegenwoordig heeft meer dan 80% van de gebruikers toegang tot Facebook en Instagram vanaf een mobiele telefoon.

Videoadvertenties weergeven

Bepaal het doel van de advertentiecampagne, de voorwaarden en het resultaat dat u bij de uitgang wilt behalen. Beantwoord een paar vragen om alle informatie te verzamelen die u nodig heeft:

  • Wat promoot u?
  • Wat wil je van de gebruiker?
  • Welke ervaring en erkenning heeft het bedrijf op de markt?
  • Welk product promoot u: nieuw of permanent?
  • Wat is het doel van uw plaatsing: bereik of gerichte actie?
  • Wanneer en welk resultaat wilt u aan de uitgang krijgen?
  • Hoe komt het advertentiebudget tot stand?

We raden u aan uw advertentieplaatsing in twee delen op te splitsen: bereik en verkeer (prestaties). Gebruik in het eerste geval videoadvertentiemateriaal, in het tweede geval – statische banners. Dit plaatsingsschema helpt bij het opbouwen van een kwaliteitsbereik en het aantrekken van een geïnteresseerd publiek, dat kan worden gebruikt om sites naar specifieke bestemmingspagina’s te lokken.

Wat moet er gedaan worden:

Ads Manager Facebook heeft tools om een ​​publiek te verzamelen – die interactie hebben gehad met de advertentie of de community. U kunt het publiek dat de video van uw advertentie heeft bekeken, verzamelen door deze in andere campagnes te gebruiken. Bovendien kunt u met sites een vergelijkbaar publiek vinden (op elkaar lijken), waarop u zich ook kunt richten.

Welk budget u moet besteden aan een advertentiecampagne

U moet voortbouwen op de geplande stageperiode. We raden aan te beginnen met een testcampagne van een maand als er geen ervaring en gegevens zijn over eerdere plaatsingen.

In Ads Manager is de dagelijkse limiet afhankelijk van het type rotatie. Als u vertoningen koopt, moet uw dagbudget minimaal € 0,5 zijn. Als u betaalt voor videoweergaven of klikken, moet uw dagbudget minimaal $ 2,5 zijn. Het budget hangt af van de schaal van uw bedrijf en het doel van de plaatsing, maar het is beter om u te concentreren op de minimale daglimieten van elke site. De belangrijkste indicator voor de effectiviteit van videoadvertenties is VTR (view-through rate) – dit is een indicator voor de subjectieve aantrekkelijkheid van een advertentiemedium. Het wordt geschat als een percentage van het aantal weergaven ten opzichte van het aantal vertoningen van de advertentie.

Overzicht

Videoadvertenties op sociale netwerken zijn een uitstekend kanaal om zowel kleine als middelgrote en grote bedrijven te promoten. Een positief resultaat kan alleen worden bereikt met complex werk, inclusief het begrijpen van de taken, voordelen van een product of dienst, de behoeften van de doelgroep en natuurlijk de juiste instelling van gerichte advertenties met daaropvolgende analyse van de verkregen gegevens, wat de resultaten zal helpen verbeteren.

https://www.webdeveloper.today/2021/04/

https://webdevelopmentapp.com/nl/about-us.html