Het geheim van een goede LED straler

Iedereen die het nieuws volgt heeft waarschijnlijk wel meegekregen hoe bijzonder goedkope led lampen zijn. Led verlichting van zichzelf heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere soorten lampen. Zo is het vele malen zuiniger, gaat het veel langer mee, en wordt het bijvoorbeeld ook niet warm. Eén van de aspecten die echter minder wordt belicht is het feit dat led lampen onbeperkt aan en uit kunnen gezet worden, zonder dat ze hier extra op achteruit gaan. Hierdoor is led verlichting ideaal als bijvoorbeeld een led straler.

Stralers worden met verschillende redenen ingezet. Veel mensen gebruiken ze bijvoorbeeld achter het huis met een bewegingssensor. Op die manier verlichten ze de hele tuin wanneer er mensen zijn. Dit is zowel handig voor wanneer je zelf verlichting nodig hebt als je thuis komt, en om mogelijke indringers af te schrikken.

De bewegingssensor zorgt er voor dat de lamp alleen aan is bij bewegingen, en vervolgens ook weer uit gaat. Traditionele lampen zoals halogeenlampen hebben een relatief lange levensduur van 10.000 branduren. Maar doordat ze vaak snel opwarmen en dan direct weer afkoelen gaan ze in een straler veel minder lang mee. Een led straler daarentegen gaat gemakkelijk 40.000 tot 50.000 branduren mee, en zal geen schade ondervinden door het constante aan en uit gaan.

Het grote voordeel van led verlichting achter het huis op bijvoorbeeld een patio, is dat het bijna compleet onderhoudsvrij is. Zodra je de lamp ophangt gaat het zo 10 tot 20 jaar mee afhankelijk van de hoeveelheid dat hij gebruikt wordt. Het maakt dus niet uit of je led lampen wilt gebruiken om de patio in het donker te verlichten, of dat je ze simpelweg in wilt zetten als bewakingslamp. Een led straler komt in verschillende vormen en maten, en voornamelijk in verschillende intensiteiten. Let hierbij op wanneer je er één koopt, want een led straler moet niet te sterk maar ook zeker niet te zwak zijn. Een goede regel is dat een led straler ongeveer 10x zo sterk is als een normale halogeen straler per watt.

Vrijwel alle LED-stralers kunnen verticaal gericht worden. Heel wat mensen maken hier een fout. Ze richten de LED-lampen in de verte. Dat kan voor verblinding zorgen. Heb je bijvoorbeeld een LED-straler met bewegingssensor boven de garagepoort hangen, richt deze dan naar beneden. Zo heb je licht ‘om naartoe te gaan’. Dat is aangenamer en veiliger.

Een timer vormt een goed alternatief voor een bewegingsmelder. Zeker omdat LED-verlichting weinig energie verbruikt. Je kan de timer zo instellen dat het licht aangaat wanneer je ’s morgens naar het werk vertrekt en ’s avonds terugkomt – handig tijdens de donkere winterdagen.

https://leds-depot.nl/led-commercieel/led-stralers-ip65.html

About the Author