Een baby proof huis

Wanneer je kinderen krijgt, moet het huis een grote make over ondergaan. Want kinderen zullen overal op proberen te klimmen, overal in proberen te bijten en zullen vaker vallen dan je lief is. Vandaar dat er ook wel flink wat stappen moeten zijn die je moet ondernemen om je huis helemaal baby proof te maken.

Van de trap vallen is op elke leeftijd gevaarlijk, maar voor kinderen is de kans ook nog eens heel groot. Vandaar dat er trapdeuren geplaatst moeten worden, zodat kinderen nooit op eigen houtje een trap af kunnen gaan. Hierbij moet ook zeker de Zoldertrap niet vergeten worden. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar een manier om een Balustrade veilig te maken. De meeste balustrades zijn al veilig, maar wanneer er te grote gaten tussen de spijlen zitten, kan het voor kinderen erg gevaarlijk worden.

In kastjes bewaar je dingen die erg gevaarlijk voor kinderen kunnen zijn. Bijvoorbeeld schoonmaakmiddel, dat gewoon in de kastdeur onder de kraan ligt bij velen. Of messen, die op reikbare hoogte voor een peuter liggen is de besteklade. Al deze deuren van kasten moeten dus baby proof gemaakt worden om kinderen veilig te houden.

Hier zou je misschien niet zo gauw aan denken, maar er zijn planten die giftig zijn om te eten. Zorg dat je dit soort planten niet in en om het huis hebt, zodat je zeker weet dat je kindje dit niet ongezien in zijn of haar mond doet.

Vaak mogen we in huurhuizen niet boren. Hierdoor zitten veel kasten los. Dit kan heel gevaarlijk zijn als een kind besluit eraan te gaan trekken. Dat kan voor nare momenten zorgen en het dus beter om het te proberen te voorkomen.

Als je deze stappen volgt, ben je helemaal klaar om een kindje in je huis rond te hebben rennen!

https://www.lamiwood.nl/

About the Author