Ik stop nu
Image default
Aanbiedingen

Doucheruimtes van de badkamerspecialist in Gelderland

Wanneer u een badkamer gaat plaatsen dan is het belangrijkste onderdeel van de badkamer meestal de doucheruimte. Dit verschilt niet wanneer het nieuwbouw of renovatie is. Heeft u al nagedacht wat voor doucheruimte u wilt? De badkamerspecialist van Gelderland licht de meest voorkomende douche-inrichtingen uit. Dit zijn een douchecabine of inloopdouche met douchebak, of de tegelvloer en een gemetselde doucheruimte.

Verschillende soorten doucheruimtes

Traditioneel is een douchecabine met douchebak de meest voorkomende doucheruimte, het is praktisch, waterdicht en afgesloten. Hierdoor blijft de warmte hangen in de douchecabine. Echter heeft een douchecabine vaak bewegende onderdelen, zoals wielen en scharnieren. Hierdoor zijn sommige delen moeilijker schoon te maken en onderhevig aan slijtage. Een inloopdouche daarentegen bestaat uit meestal één of twee wanden met een open instap. Hierdoor heeft een inloopdouche geen bewegende onderdelen of deur die onderhevig aan slijtage of moeilijk schoon te maken is. In verhouding ervaart u bij een inloopdouche wel meer spatwater en soms een gevoel van tocht omdat de ruimte niet volledig is afgesloten. Daarnaast om de hoeveelheid spatwater te beperken, wordt vaak een enkele wand van minimaal 90 cm of 100 cm geadviseerd. Hier is niet in iedere badkamer ruimte voor. Een gemetselde doucheruimte is in essentie een inloopdouche, maar gemaakt met betegelde muren in plaats van glas. Hierdoor heeft u een mooie uniforme uitstraling met uw wand of vloertegels. Ook is een gemetselde doucheruimte minder onderhevig aan slijtage dan een inloopdouche of cabine en kunt u rekening houden met een schuin dak of koof.  Houdt u hier wel rekening dat een gemetselde wand geen licht doorlaat? Een gemetselde doucheruimte in een kleine badkamer zal wellicht snel een vol en donker gevoel geven, waar een glazen douchewand dit niet zou doen. Daarnaast is een gemetselde wand al snel enkele centimeters dik, waar een glaswand maar enkele millimeters vraagt. De badkamerspecialist van Gelderland heeft een aantal voorbeeldbadkamers met diverse doucheruimtes.

De perfecte doucheruimte voor u

Bezoek Schuit Totaal Wonen, de badkamerspecialist in Gelderland, of maak een afspraak. Hun adviseurs nemen uitgebreid de tijd voor u om te uit te zoeken welke elementen van de doucheruimte het belangrijkst zijn voor u. Maak een afspraak en ontdek welke doucheruimte het best bij u past.