Ik stop nu
Image default
Dieren

De voordelen van een hond registreren

Jouw hond loopt wellicht al even rond in huis. Of je hebt een puppy op het oog en wilt deze direct een goede start bieden. De hond registreren valt onder deze start. De registratie doe je namelijk om te profiteren van verschillende voordelen, die zowel voor de viervoeter als jou als eigenaar gelden. Een van de voordelen is dat de hond te allen tijde gekoppeld staat aan jouw naam. Zodra je het chipnummer ingeeft bij de databank, zie je namelijk alle kenmerken en staat jouw adres erbij. De hond kan hierdoor direct naar jou teruggebracht worden als deze onverhoopt wegloopt.

De hond registreren voor de zorg 

Een hond registreren is ook belangrijk om deze van de juiste zorg te kunnen voorzien. Zo zal de dierenarts de chip altijd controleren als de hond voor de vaccinaties en jaarlijkse controle komt. Ook als je jouw hond een keer naar het pension moet brengen, zal de chip uitgelezen worden. Mochten er dan problemen komen, weet de pensioneigenaar dat de hond naar de dierenarts kan en alles naar behoren is. Je kunt de zorgverzekering voor de viervoeter ook direct regelen met de chip. Jij kunt jouw hond dus op verschillende zorgmomenten voldoende bieden als je de registratie regelt voor jouw trouwe viervoeter.

De juiste basis

Ook voor jou als eigenaar levert de hond registreren ook voordelen op. Je kunt namelijk geruster met jouw hond over straat. Als de viervoeter wegrent en iemand deze vindt, kan een asiel of ander persoon de chip uitlezen en contact met jou opnemen. Je raakt hierdoor de hond niet snel kwijt. Tegelijkertijd kun je dus de zorg bieden, waardoor jij als eigenaar geen verkeerd gevoel overhoudt. Je hoeft je dan alleen nog maar te richten op de opvoeding van de hond en de juiste basis die je wilt bieden om het vertrouwen te wekken van jouw huisdier en een band op te bouwen.

https://www.petlook.nl/hond-registreren/