Ik stop nu
Computers / Internet / Searching

De verschillende soorten vitamine en supplementen.

Het bestaat natuurlijk al heel erg lang. Het menselijke lichaam heeft het ook die tijd net zo hard nodig gehad als na de ontdekking van vitamines. Vitamines werden in 1912 benoemd door de Poolse chemicus Casimir Funk. Hij claimde vitamine B geïsoleerd te hebben. Dit bleek later niet zo te zijn. Hij dacht dat deze stoffen behoorde tot de aminen-groep. Hiervan is naam vitamine ook ontstaan, vita staat namelijk voor leven. Ook de Nederlanders hebben een bijdrage geleverd aan de ontdekking van Vitamines. Eijkman heeft samen met een Amerikaanse college in 1929 de Nobelprijs gekregen voor zijn werk.

Tegenwoordig kennen we de Vitamine A tot en met K, dat rijmt. In totaal zijn het dertien stoffen met de naam vitamine. Wat ze doen is daarom ook afhankelijk over welke vitamine we het hebben. Vitamine C zorgt bijvoorbeeld voor bindweefsel bij wonden zodat de wond zich beter geneest. Daarnaast krijgt je er sterkere botten, tanken en bloedvaten van. Maar! Denk niet door ontzettend veel Vitamine C in te nemen daar ongeloof sterk van te worden en je een carrière als superman kan beginnen. Een vitamine overschot kan serieuze gevolgen hebben. Zo kun je van teveel vitamine C last krijgen van misselijkheid, diarree of buikkrampen. Een overschot zou bijna onhaalbaar moeten zijn als u gevarieerd eet. Enkel met sommige producten voedsel in grote hoeveelheden kan lijden tot een overschot. Vaak komt een overschot door middel van het slikken van de vitamine. Extra vitamine maken je niet sterker. Wanneer je een tekort hebt is het wel sterk aangeraden extra supplementen te slikken. Een tekort komt vooral voor bij kinderen, zwangere vrouwen, 65 plussers of baby’s. Door niet genoeg gevarieerd te eten kan ook een tekort ontstaan.

Naast vitamine als vitamine E heb je ook supplementen als astaxanthine die vijfhonderd keer sterker schijnt te zijn dan vitamine E. Samen met pycnogenol worden ze ook vaak SUPER genoemd voor de naam.

http://www.topvitamins.nl